Volgens Red Bull-coureur Sebastian Vettel is het inmiddels wel duidelijk wie van zijn twee landgenoten de dienst uitmaakt bij het volledig Duitse team van Mercedes: “Nico Rosberg.”

In gesprek met het Duitse Sport1 wordt Vettel gevraagd naar hoe hij naar het teamduel tussen Rosberg en Michael Schumacher bij Mercedes aankijkt, en de tweevoudig wereldkampioen geeft daar een duidelijk antwoord op.

“Michael heeft laten zien dat hij het nog niet verleerd is en dat hij er geen moeite mee heeft om tijdens zijn comeback weer competitief te zijn, maar je kunt er niet omheen dat Nico hem met regelmaat verslaat”, oordeelt Vettel.

“Voor Nico is dat uiteraard een geweldige prestatie”, weet Vettel, die zijn mening in ieder geval gestaafd ziet door de statistieken van de laatste twee en een half jaar: Rosberg heeft Schumacher daarin namelijk 36 keer verslagen in de kwalificatie, terwijl Schumacher slechts dertien keer sneller was. Daarnaast heeft Rosberg zondags meer punten gescoord dan Schumi, met een totaalscore van 308 om 177.