Sebastian Vettel gaat weg bij Red Bull, maar heeft – ondanks dat alles erop wijst dat hij in 2015 bij Ferrari neerstrijkt – nog niks losgelaten over waar hij naartoe gaat: “Ik kan nog niks bevestigen.”

In gesprek met de BBC herhaalt Vettel wat teambaas Christian Horner ook al verklaarde, namelijk dat het vooruitzicht van een nieuwe uitdaging hem tot het verlaten van Red Bull heeft bewogen: “Het is moeilijk voor me hier weg te gaan, maar soms wil je iets nieuws. Ik ben al wel vaker benaderd door andere teams, maar dit voelde als het juiste moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Vettel noemt het team waar hij naartoe gaat daarbij niet bij naam. Gevraagd of het Ferrari is, reageert hij als volgt: “Ik kan niets bevestigen. Daar is het nog te vroeg voor. Het wordt nog even, maar niet te lang, wachten voordat er uitsluitsel volgt”, meldt de coureur wiens lach en slechte poging een poker face op te zetten echter boekdelen spreken.

Het enige wat de viervoudig wereldkampioen eigenlijk kwijt wil, is dat hij sowieso in de Formule 1 blijft – “Ik ga niet skiën of mountainbiken ofzo” – en dat hij ‘nergens voor wegrent’. “Of ik weg ga omdat ik hier geen winnende auto heb? Zo zie ik het niet. Ik heb het hier geweldig gehad, ben dol op het team en ben vastbesloten ook van mijn laatste vijf races hier nog iets moois te maken.”

“Ik ren nergens voor weg. Het is niet zo dat het niet meer botert tussen het team en mij of dat ik ruzie heb met bepaalde personen. Het is gewoon een kwestie van luisteren naar je hart en het pad volgen dat door je gevoel wordt uitgestippeld.”

Alonso
En of dat pad naar Maranello leidt, vernemen we binnen niet al te lange tijd, net zoals het vermoedelijk niet lang zal duren voordat Fernando Alonso met duidelijkheid komt over zijn toekomst. Ondanks dat Vettel zijn beoogde opvolger lijkt bij Ferrari en het een publiek geheim is dat Alonso met de Scuderia heeft gebroken en naar McLaren gaat, is er nog niks officieel.

Net als Vettel laat ook Alonso zich niet in de kaart kijken. “Mijn eerste prioriteit dit weekend is het zo goed mogelijk doen voor Ferrari, mijn toekomst staat nu even op het tweede plan. Ik weet echter al wel twee á drie maanden wat ik wil en hoewel er niks rond is, gaat het de goede kant op. Ik heb gelukkig de luxe dat ik opties heb en kan kiezen waar ik heen wil”, is waar de Spanjaard het bij laat.