Nadat hij in Suzuka wat meer dingen aan zijn hoofd had, kan Sebastian Vettel zich in Sotsji weer puur richten op het racegedeelte van zijn carrière. Dat zal nodig zijn, want zijn afscheidstournee bij Red Bull Racing begint op een nieuw en onbekend circuit.

De Duitser weet nog niet helemaal waar hij aan toe is, maar denkt dus dat het stratencircuit in de Olympische stad goed te vergelijken is met het parcours in Singapore. Dat dekt de lading echter niet helemaal, zo zegt hij: “Het baanontwerp is wel een stuk vloeiender, en daarmee gelijk heel wat sneller. Sommige sectoren doen me ook wel een beetje denken aan Zuid-Korea of Abu Dhabi.”

Vettel is hoe dan ook niet vies van een beetje uitdaging: “Het circuit heeft een goede mix van verschillende soorten bochten, waarvan sommige behoorlijk lastig zullen zijn. Maar dat is uiteindelijk wat je wilt als coureur.” Het zal even duren voordat hij op zijn gemak is op de nieuwe baan, denkt de wereldkampioen. “Het zal glad zijn aan het begin van het weekend omdat er nog nooit op het asfalt geracet is. We gaan aan het begin van het weekend dus wel wat fouten zien.”

Ricciardo

Teamgenoot Ricciardo heeft al een paar rondjes in Sotsji achter de rug – in de simulator. “Als het goed is wordt het wel interessant. Maar in het echt is het altijd anders, dus ik hoop dat het een leuk circuit is. We zullen het weten als we er zijn.”

Ricciardo, nog altijd derde in de tussenstand van het wereldkampioenschap, verheugt zich alvast op de kennismaking. “Het is sowieso al spannend om een nieuwe plek te bezoeken, laat staan als die plek een circuit is. Voor een coureur is het altijd leuk om weer eens ergens anders te rijden.”