#Vettel: 'Sta niet stil bij titelstrijd'

09-07-2012 | Door: Daan de Geus
Sebastian Vettel staat na zijn derde plaats van afgelopen weekend weer op de derde plaats in het kampioenschap, maar houdt zich daar op dit moment eigenlijk nog niet echt mee bezig.

"De titelstrijd speelt natuurlijk wel mee in mijn achterhoofd, maar ik ben niet het type om na elke race de tussenstand erbij te pakken en uit te rekenen hoe ik er precies voor sta", vertelt de Red Bull coureur aan Formula1.com.

"Ik concentreer me er vooral op elke race vol in de aanval te gaan en te proberen te winnen, want daar verdien je uiteraard de meeste punten mee", vervolgt Vettel, die de clichés verder niet schuwt: "Want", zegt hij. "Het is natuurlijk ook belangrijk om goed te scoren in de races die je niet wint, want het seizoen duurt nog lang en aan het eind van de rit kan elk punt doorslaggevend zijn", weet de coureur die momenteel 29 punten achterstaat op lijstaanvoerder Fernando Alonso en 16 punten toegeeft op zijn eigen teamgenoot Mark Webber.

Vettel voorspelt tot slot nog dat Red Bull het goed kan doen tijdens de komende races, waaronder tijdens zijn thuiswedstrijd in Duitsland, want volgens de titelverdediger is de Red Bull RB8 momenteel erg competitief. "Het totaalpakket van de RB8 is goed en volgens mij is onze auto - als één van de weinige bolides dit jaar - ongeveer even snel op elk type circuit, dus ik verwacht de komende races vol in de aanval te kunnen gaan."


Tags: vettel, red bull
Er moeten nog vijf races komend seizoen worden verreden, maar veel fans hebben hun blik al op 2016 gericht. Bij Ticket+Travel is de verkoop van kaarten en arrangementen reeds gestart. Lees meer...
REACTIES