Sebastian Vettel gelooft dat hij op het podium had kunnen eindigen tijdens de Britse Grand Prix. Naar eigen zeggen stond zijn strategie dat in de weg. De Duitser viel in de race vooral op vanwege zijn enerverende duel met Fernando Alonso.

Sebastian Vettel was lange tijd in een heftige strijd verwikkeld met de Ferrari van Fernando Alonso. Er werd flink wat over en weer geklaagd over de beide boordradio’s, en in gesprek met de BBC geeft Vettel zijn eigen visie op het duel.

“Van Fernando Alonso weet je dat hij niet eenvoudig te passeren is. Ik denk echter dat niet elke actie van Fernando even netjes was. Ik probeerde hem aan het einde van Wellington Straight buitenom te passeren. Ik ging hem voorbij, zij het nipt, maar dat betekent dat ik vanaf dat moment mag bepalen hoe we die bocht doorkomen en hij dat hij zich aan moet passen. Dat deed hij niet en dus moest ik ontwijkende acties ondernemen.”

De regerend viervoudig wereldkampioen wordt ook nog gevraagd naar de verwijten die hij via de radio van Ferrari naar zijn hoof geslingerd kreeg, onder andere dat hij zijn DRS-systeem gebruikte op plaatsen waar dat niet is toegestaan: “Pure onzin”, aldus Vettel. “Dat is technisch gezien niet eens mogelijk. Als dat bij Ferrari wel kan, legt dat veel uit”, grapt hij.

“Ik kreeg wel mee dat Fernando flink aan het klagen was, dus deed ik maar hetzelfde. Ik heb eigenlijk geen idee wie van ons daar het meeste in uitblonk, maar dat maakt ook niet uit. Ik kwam er voorbij en dat was dat. Ik ben overigens wel benieuwd naar de spiegels van de Ferrari. Blijkbaar is het zicht naar achteren extreem goed vanuit de Ferrari-cockpit.”

Vettel is uiteindelijk niet tevreden met zijn vijfde plaats: “Ik denk dat onze strategie niet goed was. Volgens mij had ik op het podium kunnen finishen.”