Red Bull kan niet wachten tot Sebastian Vettel achter het stuur plaatsneemt. Daarom mag de Duitser eind deze maand al twee dagen komen testen: om even te proeven van de RB4.In februari mocht Toro Rosso-coureur Vettel al even in de bolide van het moederteam kruipen toen David Coulthard bij een test verstek moest laten gaan vanwege een blessure. Op 17 en 18 september mag hij tijdens een test in Jerez weer komen opdraven, om aan de Renault-motor en 2009-elektronica te wennen.

Het is nog maar eens een teken dat Red Bull verguld is met de komst van het 21-jarige talent. ,,Het is goed, heel goed”, vertolkt Mark Webber de gevoelens over de contractering van zijn nieuwe teamgenoot. ,,Hij is een heel ervaren nieuwkomer. Daar zijn er niet veel van.”

Webber weet ook wel een verklaring voor het enthousiasme over Vettel. ,,Red Bull plukt eindelijk de vruchten van zijn opleidingsprogramma, wat geweldig is voor het team.”

Hij is benieuwd hoe de Duitser het ervanaf gaat brengen in Jerez. ,,Het zal interessant zijn om te zien hoe hij daar in dezelfde wagen zal rijden, met dezelfde motor en elektronica en dat soort dingen.”

JK