Zijn lach na de vraag of dit zijn beste overwinning verklapte al genoeg. Red Bull Racing en Sebastian Vettel zijn ook in de slotfase van 2011 nog onverslaanbaar. Vettel pakte in India de pole, leidde elke ronde van de wedstrijd en reed ook in de laatste ronde de snelste tijd van de race.

“Het ging vandaag heel goed bij ons”, beaamde de tweevoudig wereldkampioen ook. “Ik had een gevecht op afstand met Jenson Button, die telkens zo’n vier seconden achter mij reed. Hij kwam vlak voor elke stop dichter bij mij in de buurt. Ik zou graag weten hoe dat kan. We moesten vandaag goed op de banden leggen, maar het was een vlekkeloze race. In de slotfase was ik zelfs blij met de harde band.”

“De auto was goed in balans. Dit is een fantastisch resultaat voor Red Bull en Renault. Ze zijn het hele jaar al goed bezig. Wel houd ik gemengde gevoelens over aan de afgelopen weken. We hebben namelijk twee kameraden verloren.”

“Persoonlijk kende ik Dan Wheldon niet, maar hij was een grote naam in onze wereld. Marco Simoncelli leerde ik begin dit jaar kennen. We weten dat we risico’s nemen als we gaan racen, bidden dat er niets gebeurt maar soms worden we helaas aan de risico’s herinnerd. Onze gedachten zijn bij hun.”