Sebastian Vettel, die dit jaar met een ruime voorsprong van 122 punten zijn titel prolongeerde, denkt in 2012 meer tegenstand te hebben in zijn jacht op titel nummer drie.

 

Aan Autosport laat Vettel weten dat hij de lat voor volgend jaar wederom zeer hoog legt, ‘want je wil het altijd beter doen dan het jaar ervoor’, maar verwacht dat het dan moeilijker zal lopen dan in 2011: “De strijd zal heviger zijn”, voorspeelt hij. “Ik vond het dit jaar ook al niet gemakkelijk, zeker omdat McLaren aan het eind zo sterk was, dus het zal in 2012 ook zeker geen eitje worden.”

 

“Ik hoop daarom ook dat we van onze fouten leren en ons verder verbeteren”, spreekt Vettel, die vindt dat de Red Bull-bolide dit jaar minder dominant was dan in het jaar dat hij zijn eerste titel won: “De auto van 2010 was – in verhouding tot de rest van het veld – competitiever dan die van dit seizoen. Gelukkig waren we nu als team echter sterker, want het zat in de race telkens dicht bij elkaar en we hebben er echt voor moeten werken.”

 

“Onze zeges waren daarom ook zelden makkelijke overwinningen”, stelt de Duitser. “Op TV zag het er misschien niet altijd spannend uit, maar voor ons als team was dat het wel, aangezien alles goed op zijn plaats moest vallen. Volgend jaar zal dat niet anders zijn en ook dan zal ons harde werk weer de doorslag moeten geven.”