Na een moeizaam begin van het weekend meldt Sebastian Vettel zich in de kwalificatie weer gewoon op de tweede startij. Daarmee klopt hij zijn teamgenoot, maar belangrijker nog, ook het sterk geachtte Red Bull.

“We zijn vandaag erg sterk teruggekomen na een belabberde vrijdag”, aldus een opgeluchte Vettel na de kwalificatie. “Het was bepaald geen gemakkelijke opgave om de opgelopen achterstand in te halen, maar ik er trots op dat we rustig zijn gebleven en uiteindelijk het tij hebben weten te keren. Het resultaat is er in ieder geval naar.”

Sebastian Vettel is wat betreft de kansen op zondag realistisch. Zo weet hij dat waarschijnlijk meer zijn spiegels in de gaten moet houden dan dat hij werkelijk naar voren kan kijken: “Mercedes is gewoon erg sterk, maar ook Red Bull en Williams zien erg gevaarlijk uit. Met name Red Bull was op vrijdag heel erg snel, maar vandaag bleken wij sneller en in staat hen te verslaan.”

Räikkönen
Kimi Räikkönen bestempelt zijn kwalificatie als ‘normaal’, maar dan zonder het door hem gewenste resultaat “We hadden enkele kleine probleempjes, waardoor ik geen perfect rondje wist te rijden. Eerder vandaag zorgde problemen er eveneens voor dat ik geen run kon doen op de zachte banden en het gebrek aan ervaring met die compound heeft me ongetwijfeld parten gespeeld tijdens de kwalificatie.”

“Morgen sta ik met mijn vijfde startplaats wel aan de schone kant van de grid”, stipt de Fin een positief puntje aan. “Ik zal proberen een goede start te maken en van daaruit zien we wel wat er in de eerste paar bochten gebeurt. Mercedes oogt erg sterk en als blijkt dat we ze niet aan kunnen vallen, zullen we ons richten op het binnenslepen van de posities achter hen.”