Sebastian Vettel kan zich bij voorbaat opmaken voor een lastig weekend in Austin, over drie weken. De Red Bull-coureur gaat er zijn zesde motor van het jaar gebruiken en moet de race dus uit de pits beginnen.

Dat vertelt Vettel zelfs althans alvast aan SpeedWeek. “Ik ben tijdens het weekend in Austin aan mijn zesde motor toe, dus dat betekent volgens dit geweldige nieuwe reglement dat ik de race vanuit de pitsstraat moet beginnen”, beklaagt de Duitser zich.

“De wedstrijd in Austin zal dus ook wel weer een lastig verhaal worden”, zo maakt Vettel zich er mentaal alvast voor op, waarbij hij tevens aangeeft dat hij in Amerika waarschijnlijk niet mee zal doen aan de kwalificatie: “Ik denk dat ik ga toekijken in plaats van dat ik voor een tijd ga.”

Behalve dat zijn kwalificatie-tijd in Austin door de straf die hij krijgt voor het inzetten van een zesde motor sowieso niet meetelt, is er nog een andere reden die Vettel er vermoedelijk van zal weerhouden mee te doen aan de kwalificatie: “Aangezien mijn tijd er toch niet toe doet, heeft het namelijk ook geen zin om onnodig kilometers te maken met de nieuwe motor”, zo is hij van plan het zuinig aan te doen met motor nummer zes.