De baanomstandigheden worden steeds verraderlijker. Het wordt droger, maar voor intermediates is het nog te vroeg zo ondervond Audi 1 aan den lijve. Het was schrikken toen Peter van Merksteijn de controle over de auto leek te verliezen. Gelukkig herstelde hij zich snel. Ongetwijfeld geschrokken, dook hij al na 1 stint de pits in om het stuur aan Jos Verstappen over te geven. Maar ook Verstappen zorgde voor een flinke hartverzakking door een uitstapje naast de baan. Ook hij overleefde het zonder schade. De eindzege behoort dus nog steeds tot de mogelijkheden.

Ook Audi 1 gaat de mist in en spint. Even daarvoor is het team overgestapt op intermediates. Er is een duidelijke droge lijn, maar even ernaast en je staat in het gras. Ondertussen is Peugeot 7 bezig met een opmars. Villeneuve haalde zojuist Capello in en zit weer in dezelfde ronde als Audi 2. Hij rijdt 6 seconden sneller, wat een spannende slotfase kan opleveren.

Audi-coureur Allan McNish is nog niet gerust op een goede afloop. Hij hoopt dan ook dat de natte omstandigheden aanhouden. ,,In die omstandigheden zijn wij in het voordeel, maar als het droog blijft is Peugeot niet te stoppen en wordt het erg lastig voor ons om deze voorsprong te verdedigen.”

LV