Bij Force India is men wel eens somberder geweest na de eerste trainingsdag. Met name Sergio Pérez ziet het weekend positief tegemoet.

De Mexicaan in Engels-Indiase dienst geeft in zijn nabeschouwing aan dat het team meer voor elkaar heeft gekregen dan het op voorhand had beraamd. Dat komt vooral doordat beide rijders al vrij snel te spreken waren over de balans van de auto. Pérez: “Zodoende konden we ons in de morgen al aan wat langere runs wagen, ook al waren de omstandigheden daar nog niet ideaal voor. We hebben daar veel door geleerd en keken dan ook uit naar de tweede vrije training.”

Die training viel echter grotendeels in het water, waardoor ook Force India weinig ontwikkelingswerk kon verrichten. “Zo hebben we nog niet alle bandentests uitgevoerd die op de planning stonden, maar daar biedt VT3 nog voldoende tijd voor. Uiteindelijk zijn de omstandigheden voor iedereen hetzelfde. Wat voor mij nu het voornaamste is, is dat de auto me het vertrouwen geeft om te kunnen pushen en vertrouwen is tussen de Monegaskische vangrails uitermate belangrijk.”

Hülkenberg
De Duitser verbeterde zich van de vijftiende plaats in de ochtend naar de negende plaats in de middag, maar toch wijst hij de eerste vrije training aan als de sessie waar hij het meest uit heeft gehaald: “’s Middags kon ik vanwege de regen slechts één droge run rijden. Het had weinig zin gehad om de auto een natte baan op te sturen, omdat er de rest van het weekend geen regen wordt verwacht. Dat is vervelend voor de fans die vandaag een plekje naast het circuit vonden, maar begrijpelijk vanuit het oogpunt van de teams.”

“We hebben desondanks het belangrijkste werk voor vandaag weten te voltooien. We weten dat er nog verschillende zaken verbeterd moeten worden wat betreft de afstelling van de auto, maar ik verwacht dat we die stappen op zaterdag ook daadwerkelijk kunnen maken.”