#Voorzitter organisatiecomité New Jersey treedt af

21-08-2012 | Door: Eelco den Boer
De organisatie van de Grand Prix in New Jersey, die voor 2013 gepland staat, moet verder zonder voorzitter Tom Cotter. Volgens hem is het doorgaan van de race echter niet in gevaar.

Cotter werd in januari binnengehaald om de organisatie van de Grand Prix in New Jersey in goede banen te leiden. Hij draagt deze maand zijn taken over aan ‘chief operations engineer’ Dennis Robinson en Richard Goldschmidt, de rechterhand van racepromoter Leo Hindery Jr. en gaat zich weer op zijn eigen PR-bureau concentreren.

“We zijn Tom erg dankbaar voor zijn bijdrage en wensen hem veel succes met zijn bedrijf”, zegt Hindery Jr. “Onder zijn leiding hebben we veel progressie geboekt. Over minder dan een jaar rijden de beste coureurs over onze straten.”

De kalender voor 2013 is nog altijd niet gepubliceerd, maar naar verwachting komt de race in New Jersey in juni op de kalender, een week na de Canadese Grand Prix in Montreal. Bernie Ecclestone uitte onlangs nog twijfels of het stratencircuit aan de kust van New Jersey met de skyline van Manhattan op de achtergrond op tijd klaar zou zijn.

Cotter is echter stellig dat hij de organisatie in goede handen achterlaat. “Ik heb het volste vertrouwen in het team achter deze Grand Prix”, zegt hij in The New York Times. “Ik kijk ernaar uit om in 2013 op de tribune te zetten bij dit evenement van wereldklasse.” 

Foto (Sutton Images): De geplande lay-out van het Port Imperial-circuit in New Jersey. 


Tags: jersey, new
Sluit zelf eenvoudig en snel een autoverzekering af en profiteer direct van vele voordelen. Abonnees van Formule1 hebben 5% extra korting! Lees meer...
REACTIES