Het aloude adagium dat testtijden niet tellen, betekent voor Mercedes-coureur Nico Rosberg nog niet dat hij niet naar de prestaties van rivalen kijkt. Vooral de snelheid van Ferrari valt hem daarbij op.

“We houden de rest goed in de gaten en vooral Ferrari is de laatste dagen in het oog gesprongen”, vertelt Rosberg, verwijzend naar hoe Ferrari-nieuwkomer Sebastian Vettel op zondag en maandag de snelste man was, terwijl Kimi Räikkönen vandaag tweede was namens de Scuderia, vóór Rosberg, maar achter de eveneens met een Ferrari-motor rijdende Sauber-coureur Felipe Nasr.

Volgens Rosberg twijfelt niemand bij Mercedes er echter aan dat ‘wij nog altijd een goede seizoensstart kunnen hebben’. Dat teamgenoot Lewis Hamilton en hijzelf nog geen testdag als snelste hebben afgesloten, is geen bron van zorgen voor Rosberg. De Duitser benadrukt immers dat het bij het kampioenschapsteam nog niet om snelle tijden draait: “Onze betrouwbaarheid was vorig jaar ons zwakke punt, dus daar concentreren we ons nu op.”

Hoewel Hamilton op maandag eerder dan gepland klaar was door een waterlek en Rosberg vandaag problemen had met de brandstofdruk en de telemetrie, wist hij alsnog 151 ronden te rijden. Rosbergs totaal voor zijn twee testdagen in Jerez komt daarmee op 308, terwijl Hamilton tot 91 rondjes kwam op maandag en ook woensdag nog in actie komt voor het Duits-Engelse team.

Vooralsnog gaat Mercedes wat de test in Jerez betreft ruim aan kop qua het aantal afgelegde kilometers, al heeft het volgens de vice-kampioen van 2014 desondanks nog genoeg werk voor de boeg: “We hebben al wat problemen gevonden en weten op te lossen, dus we liggen op koers. We moeten echter wel kilometers blijven maken, want het is beter om tijdens de tests aan betrouwbaarheidsproblemen te moeten werken dan straks in Melbourne.”