Hij had graag dit jaar zijn debuut in de Formule 1 willen maken, maar Bruno Senna kreeg dat niet voor elkaar. De Braziliaan ging op zoek naar een alternatief, vond een stoeltje bij het LMS-team van Oreca, en maakte zijn debuut bij de 1000 kilometer van Catalunya.Senna heeft de hoop op een Formule 1-stoeltje nog niet opgegeven. Maar stilzitten wil hij ook niet. Met het Oreca-team gaat Senna deelnemen aan de 24 van Le Mans. Een eerste kennismaking met langeafstandsracen kreeg hij afgelopen weekend bij de 100 kilometer van Catalunya in Barcelona. Daar eindigde hij meteen op de het podium. FORMULE 1 RaceReport belde de Braziliaan na afloop van de race.

Je eerst langeafstandsrace en dan meteen een podium, gefeliciteerd!

,,Het was inderdaad een goede eerste kennismaking. Ik vond het toch wel moeilijker dan ik had verwacht. Vooral het racen in zo veel verkeer bleek een grote worsteling. Maar dat is iets waaraan ik mij moest aanpassen. Na de tweede stint had ik andere ‘state of mind’ en ging het stukken beter.”

Hoe was het om de auto met je teamgenoot Stéphane Ortelli te moeten delen?

,,We kunnen het erg goed met elkaar vinden. Hij heeft enorm veel ervaring en hij heeft me veel geholpen. We hebben elkaar echt gepusht.”

Vond je het fysiek zwaar om zo lang te moeten racen?

,,Nee, dat viel hartstikke mee. Sterker: het was helemaal niet zwaar. Ik heb nu ook maar drie uur in de auto gezeten, bij de 24 van Le Mans is dat acht uur. Ik heb veel getraind de laatste tijd en dat helpt.”

Kijk je al uit naar de 24 van Le Mans?

,,Jazeker. Dat is natuurlijk een stuk zwaarder dan deze race in Barcelona. Bovendien moeten we nog veel aan onze auto doen. Die is namelijk op dit moment niet snel genoeg om voorin mee te rijden. Maar we doen het niet slecht, dat blijkt wel, aangezien we een podium hebben behaald. Ik heb er hoe dan ook zin in.”

Wat staat er nu op je programma?

,,Nu heb ik een week vrij. Dat heb ik wel verdiend. En wat daarna komt zien we dan wel weer.”