Robert Doornbos rijdt dit weekend alweer zijn derde Grand Prix. Een persconferentie had hij echter nog niet bijgewoond in de koningsklasse, maar hoe dat gaat weet hij inmiddels ook. Gisteren (donderdag) nam de Rotterdammer samen met Alonso, Barrichello, Klien en Massa plaats achter de microfoon. Wat is je eerste indruk van Turkije en het circuit?

Robert Doornbos: ,,Dit is mijn eerste persconferentie, maar het is eigenlijk wel leuk. Het circuit ziet er goed uit. Ik heb, zoals op elk nieuw circuit, een rondje gelopen en ik was best verrast door de hoogteverschillen. Op de Playstation merk je dat namelijk niet zo, maar het ziet er veelbelovend uit. Ik kan niet wachten tot ik mag rijden!”

Bijna twee weken geleden reed je met de Minardi door de straten van Rotterdam, hoe was dat?

,,Het kon niet beter! Ik had net mijn twee eerste Formule 1-races achter de kiezen en we gingen eigenlijk direct door naar Rotterdam met het team. Het is de stad waar ik geboren ben, dus dat maakte het helemaal speciaal. Het was best vreemd dat ik met een Formule 1-bolide met circa 900 pk door de smalle straten reed, waar ik normaal met mijn scootertje rijd. Ik heb geprobeerd er een goede show van te maken, met veel donuts. Als coureur kon je dus eigenlijk niet echt van een werkdag spreken. Het was gewoon lol maken en er een geweldige dag van maken.”

Er waren veel mensen, hè?

,,Ja, naar schatting zo’n 300.000. De hele stad stond vast. Maar voor mij was het een geweldige dag. Ik voelde me die dag net een popster. Overal waar ik liep, riepen mensen me en werden er foto’s van me gemaakt. Dat was erg leuk.”

Wat zijn de vooruitzichten voor volgend jaar?

,,De kans bij Minardi kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen. Maar we wilden absoluut racen. Testen is leuk, maar je leert als coureur veel meer wanneer je racet. En er zitten nu alweer twee weekends op, en er zijn er nog zes te gaan dit jaar. Ikzelf concentreer me echter nog volledig op dit jaar. Ik bekijk het race voor race en wil maximaal scoren. Het management is al bezig met 2006 en het zou leuk zijn om ook in 2006 te racen. Waar weet ik echter nog niet, misschien voor dit team of misschien voor een ander team.”

De vakantie zit erop, heb je er weer zin in?

,,Ik ben een debutant, dus elke minuut in de auto is geweldig en ik leer er veel van. Na Rotterdam was het wachten tot dit weekend. Ik heb de nodige uurtjes op de Playstation gespeeld om het circuit te leren kennen. Yeah, het is fantastisch om te rijden. Minardi test bovendien niet zoveel buiten de races om, dus ik moet elke minuut die ik kan rijden, gebruiken.”

PPB