Sebastian Vettel moet nog even aan de bak voor de kerstdagen. Deze week test Red Bull in het Spaanse Jerez en er moet flink gewerkt worden aan de veranderingen en wijzigingen die eraan komen. Maar Vettel maakt zich niet al te veel zorgen: ,,Iedereen zit in hetzelfde schuitje.’’Afgelopen zondag deed Vettel voor de tweede keer mee aan de Race of Champions in Londen. Met zijn teamgenoot Michael Schumacher wist hij de landenstrijd, de Nations Cup, te winnen. Daarna kon de Duitser meteen doorreizen, want deze week komt hij in actie bij de test in Jerez.

Wat verwacht je van de komende test voor Red Bull Racing?

,,Deze week gaan we testen (in Jerez, red.) en het is op dit moment even afwachten hoe het zal gaan. De situatie met de nieuwe regels is voor iedereen hetzelfde, maar ik ga er vanuit dat we genoeg te doen zullen hebben.”

Hoe kijk je tegen de nieuwe auto aan die in februari het levenslicht zal zien?

,,Het is nu nog te vroeg om daar iets over te zeggen.”

Moet je nu extra testen omdat Mark Webber is weggevallen door zijn beenbreuk?

,,Dat valt wel mee. Ik weet niet precies hoe het met hem is, maar ik doe gewoon mijn testwerk dit jaar, en mocht Mark volgend jaar nog niet voldoende hersteld zijn, dan neem ik wat zaken over. Maar het betekent geen extra druk voor mij.”

Denk je dat Red Bull Racing in 2009 net als dit jaar qua prestaties zal moeten inleveren ten opzichte van Toro Rosso en zo ja, betekent het dat jij een stap terug hebt gedaan?

,,Het is zeker geen stap terug. Red Bull heeft veel meer potentieel dan Toro Rosso en ik heb dan ook absoluut geen spijt van mijn beslissing.”

Zal de werkwijze van Red Bull vergeleken met Toro Rosso een grote verandering voor jou zijn?

,,Natuurlijk gaat men bij Red Bull anders te werk dan bij Toro Rosso. En dan bedoel ik niet alleen dat ze bij het ene team Engels spreken en bij het andere Italiaans. Maar ik ben een open persoon en sta dus open voor verandering. Ik kan niet verwachten dat Red Bull klakkeloos de zaken overneemt zoals ik ze gewend was bij Toro Rosso.”

Heeft de financiële crisis ook een effect op Red Bull?

,,Dat weet ik niet. Het enige dat ik weet is dat Red Bull zijn toewijding aan de Formule 1 heeft uitgesproken . Ik zal er hoe dan ook persoonlijk waarschijnlijk weinig van merken.”

LP