Super Aguri is aan een mooi seizoen bezig. Het kleine team staat zevende in de strijd om het constructeurskampioenschap, een plekje hoger op de lijst dan fabrieksteam Honda. Sato: ,,We hebben onze verwachtingen overtroffen.” We gaan nu de laatste fase van het seizoen 2007 in. Wat is tot nu toe voor jou het hoogtepunt geweest?

Takuma Sato: ,,Het is moeilijk om één moment uit te kiezen, omdat er zoveel mooie momenten zijn geweest. Maar ik denk dat mijn keuze zou vallen op Barcelona en Montréal. Niet alleen omdat we daar onze eerste WK-punten pakten, maar ook vanwege de races en de geweldige inhaalacties die ik daar kon doen. Het team heeft beide races een grootse prestatie geleverd.”

De vijftiende Grand Prix van het wereldkampioenschap is die in Japan. Wat hoop je dat de Fuji Speedway de coureurs te bieden heeft?

,,Ik verheug me erop om weer terug te gaan naar Japan. Ik heb nooit geracet in Fuji, maar ik heb het parcours wel eens op de fiets afgelegd. Het circuit is erg beroemd en het anderhalve kilometer lange rechte stuk waarop je aan het einde hard moet remmen, maakt inhalen absoluut mogelijk. In andere raceklassen staat Fuji altijd garant voor spektakel, dus ik weet zeker dat we een geweldige Grand Prix tegemoet gaan.”

Waar kijk je het meest naar uit?

,,Fuji ligt dichtbij Tokyo, de stad waar ik vandaan kom, en het ligt in een prachtige omgeving met bergen en meren. Ik ging daar vaak fietsen toen ik nog aan wielrennen deed. Het is een ideaal gebied om te trainen, vanwege alle heuvels. Het weer kan onbestendig zijn, zoals altijd in berggebieden, maar op een mooie dag is het uitzicht vanaf Mount Fuji fantastisch.”

Wat zou je hebben gezegd als iemand je aan het begin van het seizoen zou hebben verteld dat Super Aguri zou afreizen naar Japan met een zevende plaats in het constructeurskampioenschap?

,,Dat had ik nooit verwacht. Het harde werken van het team is beloond. We hebben onze verwachtingen overtroffen, maar we hebben altijd hoog ingezet na onze tiende plek in Brazilië vorig jaar. We zijn dit seizoen zeer gemotiveerd ingegaan en ik ben enorm blij dat we dit allemaal hebben bereikt.”

Recent is aangekondigd dat Suzuka en Fuji vanaf 2009 gaan rouleren voor wat betreft de organisatie van de Japanse Grand Prix. Wat vind je daarvan?

,,Ik heb persoonlijk goede herinneringen aan Suzuka en daarom ben ik blij dat we daar in 2009 weer zullen terugkeren. Maar het is ook fantastisch voor de fans dat er in Japan twee locaties zijn voor de Grand Prix. “

Deze editie van ‘Vragenvuur’ is ter beschikking gesteld door de persafdeling van Super Aguri.

SH