Romain Grosjean toont aan ook in de regen uit de voeten te kunnen met de Lotus. Met zijn tijd van 1:56.552 is hij het snelst. Daniel Ricciardo volgt als tweede voor Lewis Hamilton.

Romain Grosjeans grijns wordt met de dag groter en groter. De Fransman is vorige week getrouwd met televisiepresentatrice Marion Jolles en is daar duidelijk in zijn nopjes mee. Daarnaast gaat het sportief gezien ook erg goed. Zo toont hij ook deze ochtend weer.

De regen domineert de vrije training in Engeland. Hoewel het de hele ochtend al regent, is er nog geen sprake van de stortregens zoals ze voorspeld hebben. Toch wordt er maar weinig gereden. Grosjean noteert zijn tijd al vroeg in de sessie, na 37 minuten om precies te zijn.

Doordat het steeds harder gaat regenen, wordt zijn tijd niet meer verbeterd. Dat het geen eenvoudige omstandigheden zijn om in te rijden, bewijst de Fransman door vlak na het zetten van zijn tijd bij Becketts door het gras te schuiven.

Kamui Kobayashi maakt met 19 ronden de meeste kilometers en is ook veruit de meest interessante coureur om naar te kijken met een aantal interessante schuivers. Hij is niet de enige die een schuiver of een spin maakte, maar geen van de coureurs maakt ernstige brokken.

Ondanks de regen komt vrijwel iedereen in actie. Alleen de Force India’s en Fernando Alonso zetten geen tijd neer. 

Bekijk hier de volledige uitslag