#VT1: Hamilton troeft Alonso af

12-10-2012 | Door: Mischa Bijenhof | Foto: Racepictures
Fernando Alonso is lange tijd de snelste man, maar uiteindelijk klokt Lewis Hamilton de snelste tijd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Zuid-Korea.

Ondanks de stoffige baan is het relatief snel druk op het Korea International Circuit. Vier testrijders komen vanmorgen in actie: Giedo van der Garde mag instappen bij Caterham, Dani Clos rijdt bij HRT in plaats van Karthikeyan, Valtteri Bottas neemt bij Williams zoals gebruikelijk het plekje van Bruno Senna in en Nico Hülkenberg moet toekijken hoe Jules Bianchi zijn auto bestuurt.

Er is niet veel grip, en dat is duidelijk te zien. De uitstapjes naast de baan zijn talrijk, maar de uitloopzones zijn ruim en tot grote problemen leidt al het geglibber niet. Van der Garde ranselt de Caterham al vroeg in de sessie over een kerb en laat de auto uit voorzorg nakijken, maar ook hij loopt geen schade op.

Voor Timo Glock is het een hectische sessie, want na een paar installatierondjes keert de Duitser terug met klachten over de stuurinrichting van zijn Marussia. Die wordt daarop in zijn geheel vervangen, waardoor Glock het grootste deel van de training moet toekijken.

Ook Michael Schumacher laat na een eerste verkenning forse veranderingen doorvoeren aan zijn auto. Hij komt tot de zesde tijd.

Pas in de slotfase pakt Lewis Hamilton de snelste tijd van Fernando Alonso af. Alonso heeft even daarvoor een setje banden geruïneerd door zich te verremmen. Hij blijft nog een paar ronden doorrijden op de betreffende set, maar pakeert zijn auto dan in de garage. Het stelt Hamilton in staat om de snelste tijd aan te scherpen.

Bekijk hier de volledige uitslag


Tags: VT1, vt1, korea
Er zijn weer twee topevenementen te boeken bij Ticket+Travel! Bestel nu snel om de Formule 1-testdagen in Barcelona of de 24 Uur van Le Mans bij te wonen. Lees meer...
REACTIES