Nieuw circuit maar business as usual in Sotsji. In de eerste vrije training staan de twee Mercedes-coureurs als vanouds bovenaan de tijdenlijsten.

De eerste officiële ronde op Sotsji wordt afgelegd in 1:49.932. Nico Rosberg zet die tijd neer. Hij gaat in die ronde wel een keer van de baan af, dus daar zullen nog heel wat seconden van. De tweede ronde is al meteen drie seconden sneller. Teamgenoot Lewis Hamilton duikt daar weer onderdoor met 1:45.120.

Via Alonso en weer Rosberg en meldt Button zich bovenaan de tijdenlijst met een tijd van net boven de 1 minuut 44. Bottas duikt als eerste in de 1:43, waarna Button zich twe keer verbetert en de snelste tijd neerzet op 1:42.507. Dat blijft de snelste tijd van de eerste stint. Na een half uur staan alle bolides weer in de pitboxen.

De grip op het circuit is, zoals gebruikelijk op een nieuwe baan, in het begin laag. Bijna elke coureur gaat in bocht twee, aan het einde van het lange rechte stuk van start/finish (bocht 1 mag die naam eigenlijk niet hebben) wel een keer buiten de baan.

De eerste echte spin komt op naam van Jenson Button in bocht 8. Ook Roberto Merhi, die de auto van Kobayashi overneemt, spint een keer.

In de tweede stint van alle coureurs nestelen de Mercedes-coureurs zich weer op de eerste twee plekken, Rosberg 6/100e sneller dan Hamilton. Die tijden veranderen niet meer in het laatste half uur. Bij de eerste zes plaatsen staan vijf Mercedes-coureurs. Button is derde, Magnussen vijfde en Pérez zesde. Alleen Alonso staat daartussen.

Sergej Sirotkin beëindigt zijn eerste vrije training voor eigen publiek op P17, een halve seconde achter de andere Sauber van Sutil.