Nico Rosberg is op donderdagochtend de snelste in 1:16:195. Hij blijft daarmee Fernando Alonso en Romain Grosjean voor, die vlak voor het einde Felipe Massa van plaats drie verdringt.

Zoals de meeste vrije trainingen dit jaar rustig beginnen, gaan ook in Monaco de coureurs na het groene licht alleen voor een installatieronde de baan op. De rust keert snel terug. Het is dan 35 minuten wachten op de eerste vliegende ronde. Esteban Gutiérrez rijdt een 1:29:219. Daniel Ricciardo noteert vlak achter hem gelijk 1:24:666.

Vooraan beginnen de topteams zich te roeren. De Ferrari’s bepalen voorlopig samen met Mercedes-coureurs het tempo en noteren tijden laag in de 1:16. Het blijken ook gelijk de snelste rondjes van de eerste vrije training te zijn.

Red Bull volgt op een seconde en weet nog net met beide coureurs in de toptien te eindigen. Giedo van der Garde rijdt een 1:19:788 en is daarmee zijn teamgenoot Charles Pic en de beide Marussia’s te snel af.

Romain Grosjean lijkt wat moeite te hebben met de chicane en snijdt deze tot twee ronden op rij af, maar laat wel zien dat de Lotus opnieuw goed is. Met een derde tijd eindigt hij ver voor Kimi Räikkönen, die zich wat meer op de lange runs lijkt te focussen.

In de laatste tien minuten gaan alle coureurs nog de baan op, maar er zijn er maar weinigen die hun tijd nog verbeteren. Adrian Sutil spint met nog vier minuten te gaan in Saint-Devote. Hij toucheert daar licht de vangrail, maar kan door.

De volledige uitslag