Lewis Hamilton heeft in de tweede trainingssessie op Spa-Francorchamps afstand genomen van zijn teamgenoot Nico Rosberg. Hij was zes tienden sneller dan zijn Mercedes-collega.

Na kort afstand te hebben moeten doen van zijn stoeltje bij Marussia, laat Max Chilton aan het begin van de tweede vrije training voor de Grand Prix van België direct zien terug te zijn door als eerste de baan op te gaan. Hij is tevens de eerste die terug is in de pits en moet ook al snel weer afstand doen van zijn positie bovenaan de tijdentabel.

Pastor Maldonado zorgt al vroeg voor een rodevlagsituatie. Hij komt probleemloos door Speaker’s Corner, maar blijft dan te lang aan de buitenkant op het gras hangen en verliest de macht over het stuur. Niet alleen schrijft hij zijn Lotus af, ook de piepschuim borden die de afstand tot de bocht aangeven moeten het ontgelden.

Sebastian Vettel moet de sessie aan zich voorbij laten gaan. Door problemen met de uitlaat kwam hij in de eerste training al vermogen tekort en het team werkt met man en macht om het euvel te verhelpen. Daniel Ricciardo moet dus de eer hoog houden voor Red Bull. Hij blijft uiteindelijk op de achtste plaats steken.

Ondertussen is het Fernando Alonso die verrassend de twee Mercedes-coureurs achter zich houdt, terwijl ook Felipe Massa en Jenson Button in de buurt blijven. De debutanten Daniil Kvyat en Kevin Magnussen blijven nog binnen de seconde van de Ferrari-rijder. De rookies van Caterham moeten al meer dan een seconde toegeven op de Marussia van Jules Bianchi. Chilton is slechts een honderdste rapper dan Marcus Ericsson, die nu wel zijn nieuwe teamgenoot Andre Lotterer voorblijft. 

Het duurt echter niet lang voordat Hamilton de orde herstelt en afstand neemt van de concurrentie. Kvyat schiet vervolgens even rechtdoor in La Source, maar dat valt in het niet bij de fout van Esteban Gutiérrez, die in de rondte gaat. De schade blijft beperkt tot een deuk in het toch al gekrenkte ego van de Mexicaan, maar de stilgevallen Sauber op de baan zorgt wel voor de tweede rode vlag van de middag.

Na de onderbreking noteert Jenson Button op de zachte banden de snelste tijd. Kvyat strandt op 66 duizendsten en Bottas nadert tot op 18 duizendsten. Rosberg is wel beduidend sneller dan Button, maar wordt zelf op zes tienden gereden door teamgenoot Hamilton. Alonso doet driekwart tel langer over de ronde dan Hamilton.