Lewis Hamilton heeft tijdens de tweede vrije training de snelste tijd geklokt. De Mercedes-coureur was met zijn 1:28.852 vier tienden sneller dan Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Nico Rosberg moest genoegen nemen met de derde stek, voor Kimi Räikkönen.

Terwijl ze bij Red Bull koortsachtig werken aan het vervangen van de motor bij Daniel Ricciardo zet Sauber-coureur Marcus Ericsson de snelste tijd neer. De Zweed kan er maar kort van genieten. Vettel, Rosberg en Hamilton stellen snel orde op zaken, wat ongeveer de tweede sessie wel samenvat.

Na 16 minuten wordt de training even stilgelegd als Romain Grosjean op het rechte stuk een groot deel van zijn bodywork verliest. “I lost something”, zegt hij met gevoel voor understatement. De brokstukken zijn echter snel opgeruimd waardoor de sessie na enkele minuten alweer hervat wordt.

Max Verstappen zit er opnieuw goed bij met zijn zesde tijd. Naast de beide Mercedes- en Ferrari-coureurs hoeft hij alleen Daniil Kvyat voor zich te dulden. Jenson Button noteert een knappe zevende tijd.

In een verder saaie sessie krijgt Kimi Räikkönen weer de lachers op de hand na een radioboodschap aan het team: “Do you really want to keep going and do laps and laps? Because I’m getting nothing out of it, you’re just putting laps on the engine. I’ll do it if you want me to,” besluit hij tenslotte weinig enthousiast. Waarop het team hem inderdaad maant door te gaan.