Net als in de eerste training is Lewis Hamilton ook bij het vallen van de avond de snelste Mercedes-coureur. Het verschil is echter miniem.

Niet dat Rosberg het niet probeert: Halverwege de sessie, in zijn eerste run op de supersofts, is Rosberg net ietsje sneller dan Hamilton. De WK-leider reageert echter meteen en verslaat nog diezelfde minuut zijn teamgenoot door een ronde Yas Marina Circuit twee tienden sneller af te werken. In zijn tweede ronde is Rosberg opnieuw sneller, maar in de laatste sector laat hij wat tijd liggen. Hamilton verbetert zich echter wel en is uiteindelijk 0,083 seconden sneller.

Fernando Alonso, in de eerste training nog in de achtervolging, zij het op flinke afstand, kan in de tweede training alleen maar toekijken. Al in zijn eerste geklokte rondje houdt de Ferrari er net voorbij het hotel mee op. Zowel coureur als auto keren terug in de garage maar blijven daar de rest van de sessie. Ferrari geeft vooralsnog geen reden op voor de uitvalbeurt, terwijl Alonso over de radio slechts meldt dat zijn auto’ gestopt’ is.

Ook Jenson Button rijdt niet al te veel ronden. Na problemen in de eerste training gaat zijn McLaren op de bok, waar er een defect in de wielophanging wordt geconstateerd. Later komt ook nog een hydraulisch lek aan het licht. Pas in het tweede deel van de training komt Button in actie, maar hij rijdt toch nog 23 rondjes. Hij is wel trager dan zijn teamgenoot Kevin Magnussen, die als derde eindigt, op 0,7 seconde van de Mercedessen. Dat is fors, maar toch een volle seconde minder dan eerder vandaag.

Debutant Will Stevens komt na een moeilijke eerste training langzaam in zijn ritme en rijdt 34 ronden, waarvan de snelste 4,9 langzamer is dan die van Hamilton en anderhalve seconde langzamer dan de beste ronde van teamgenoot Kamui Kobayashi.

Sebastian Vettel klaagt over een gebrek aan grip aan zijn achterbanden, blokkeert een paar keer flink zijn wielen en zit een tijdje vast achter Sergio Perez, wiens Force India hij zelfs met behulp van DRS niet voorbijkomt.