Lewis Hamilton heeft als enige coureur op het stratencircuit van Sotsji een tijd onder de 1:40 gezet. Met 1:39.630 was hij bijna een seconde sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Magnussen en Alonso staan nog tussen de twee Mercedessen.

Waar het normaal gesproken weleens rustig wil zijn tijdens een vrije training, kunnen we er op een nieuw circuit als in Sotsji vanuitgaan dat de auto’s veel kilometers zullen maken. Er moet immers data verzameld worden.

Max Chilton in de enige Marussia is de eerste coureur die de baan opgaat. De eerste enigszin competitieve tijd neerzet met 1:44.352, nog altijd twee seconden langzamer dan de snelste tijd in de ochtend. Via Magnussen gaat de snelste tijd meteen naar Button. McLaren oogt competitief in Sotsji. Bottas gaat in de 1:42 en Button is de eerste coureur die daaronder duikt. Na een kwartier zet Rosberg de snelste tijd neer.

Halverwege de sessie gaan de meeste coureurs op de zachte banden de pitstraat uit en worden snellere tijden neergezet. Button verbetert zich naar 1:41.196, een halve ronde later is Rosberg opnieuw de bovenste met 1:41.027. Via opnieuw Button en Rosberg voert Kevin Magnussen de tijdenlijst aan. Hij rijdt 1:40.494.

Dan vindt Lewis Hamilton het mooi geweest. De leider in de WK-stand is de enige die een tijd onder de 1:40 rijdt. Met 1:39.630 is hij verreweg de snelste. Rosberg blijft daar bijna een seconde achter en moet Magnussen en Alonso nog voor zich dulden.

Met nog drie minuten te gaan gaat de rode vlag uit. De Red Bull van Daniel Ricciardo komt rokend tot stilstand langs de baan. Hij redt het net niet om de auto te laten uitrollen naar een veilige plek. In de slotminuten duiken de meeste coureurs nog even de baan op voor één getimede ronde, maar een verbetering van de tijden zit er niet meer in.