Na zijn problemen in de ochtendsessie is Lewis Hamilton tijdens de tweede vrije training in Maleisië weer ogenschijnlijk eenvoudig het snelst.

Nico Rosberg voert in het begin van de training de tijdenlijst aan, maar dat komt omdat de Duitser als eerste van de twee Mercedes-coureurs de zachtste van de twee beschikbare Pirelli-banden krijgt omgelegd. Hij rijdt er een 1:40,282 mee, en neemt de eerste plaats in. Maar in zijn tweede run op de zachte banden heeft Rosberg een flinke uitglijder, wat zijn rondetijd noch zijn banden goed doet.

Lewis Hamilton houdt het wél netjes en is dan ook sneller dan zijn teamgenoot, die inmiddels ook al voorbijgestreefd is door Ferrari-coureur Kimi Räikkönen. Met een rondje van 1:39,790 pakt Hamilton de koppositie. Sebastian Vettel is in zijn vliegende ronde gespind en kan dus geen echte bedreiging vormen voor de toptijden.

Bij McLaren duurt de misère voort.  Met Fernando Alonso op de zestiende en Jenson Button op de zeventiende plaats is van de voorspelde vooruitgang nog niet veel te merken, en beide coureurs hebben moeite hun auto op de baan te houden. Alonso spint een keer in bocht vijftien. Gelukkig kan hij verder, wat niet kan worden gezegd van zijn landgenoot Roberto Merhi die de Marussia in het grind parkeert. Niet erg handig van de debuterende Spanjaard, want nu blijft hij steken op zes rondjes terwijl zijn teamgenoot Will Stevens er twaalf rijdt en zowaar binnen de 107 procent-tijd blijft.

Romain Grosjean en Daniil Kvyat hebben beiden nog niet gespecificeerde motorproblemen, terwijl er bij Pastor Maldonado een stuk bodywork wegwaait. Valtteri Bottas laat eveneens wat onderdelen achter op het asfalt.

Max Verstappen besluit de training als achtste, 1,1 seconden sneller dan Carlos Sainz.