Michael Schumacher heeft in de slotseconden van de tweede vrije training de snelste tijd neergezet. Hij bleef landgenoot Hülkenberg nipt voor.

 

 

Veel conclusies kunnen er niet worden getrokken uit Schumachers snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Australië. De Duitser zette zijn tijd immers in de laatste momenten van de sessie neer, terwijl de baan snel opdroogde. Even voor de start van de training kwam de regen nog met bakken naar benenden, waardoor de eerste twintig minuten weinig vermaak boden.

 

Toen er eenmaal een droge lijn ontstond werd het des te drukker op het circuit. Spectaculairder ook, want een halfnat Albert Park is een verraderlijke plek om met een Formule 1-auto te rijden. De mooiste uitglijder kwam op naam van Kamui Kobayashi. Bij het opkomen van het rechte stuk kwam de Japanner iets te wijd uit, maar in een poging zijn kwispelende Sauber weer onder controle te krijgen hield Kobayashi stoïcijns het gas erop. Tevergeefs, want de auto maakte een wilde spin, maar raakte wonderwel niets.

 

De tweede training zag ook het debuut van de HRT van Pedro de la Rosa, die de ochtendsessie nog moest uitzitten. Ditmaal reed de HRT wel, maar na een langzaam rondje stuurde de Spanjaard de auto de garage weer in, om er niet meer uit terug te keren. Een hydraulisch lek bleek de boosdoener. Ook teamgenoot Narain Karthikeyan werd getroffen door dat probleem, al hield de auto van de Indiër er pas na het vallen van de vlag mee op. Hij reed weliswaar zestien ronden, maar gaf wel dertien seconden toe op de kop.

De opdrogende baan zorgde voor een paar verrassingen in de rangorde. Zo kwam Timo Glock in de nog niet geteste Marussia verrassend goed mee, en was de achtste plek van Heikki Kovalainen ook vooral toe te schrijven aan de timing van de Fin en zijn team.

 

Sebastian Vettel was na zijn onopvallende begin van het weekend ook in de tweede training niet van voren te vinden. De Duitser sloot de dag af met de tiende plek. Dat was een plaats voor teamgenoot Webber, die de nodige ogen – en camera’s – op zich gericht wist toen hij zich liet verrassen door de natte plekken op het asfalt en zijn Red Bull op hoge snelheid door het gras ploegde. Dat hij daarbij het halve gazon meenam, zal hem door de lokale organisatie ongetwijfeld niet kwalijk worden genomen.

 

Het McLaren-duo Button en Hamilton, vanmorgen nog goed voor de eerste twee plaatsen, hield zijn troefkaarten eveneens op zak, want de twee eindigden als vijftiende en zestiende.

 

Bekijk hier de volledige uitslag