Fernando Alonso heeft geprofiteerd van de droge omstandigheden tijdens de laatste vrije training in Silverstone. De Ferrari-coureur was met zijn 1:32.167 het snelst. Jenson Button volgde op 0.153 seconden. Romain Grosjean completeerde de topdrie.

Doordat het na een vrijdag met alleen regen eindelijk droog was, ontstond er een file om tijdens VT3 direct de baan op te kunnen. Alle teams wilden data verzamelen voor het onwaarschijnlijke geval dat het tijdens de kwalificatie en race droog is.

Na een slechte vrijdag zagen we Sebastian Vettel weer vooraan op p4, gevolgd door Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton. Ondanks de droge omstandigheden  – pas tegen het eind viel er wat regen – waren er vrij veel spins. Alonso spinde in Club, maar kon zonder problemen
verder.

Charlies Pic kwam twee keer stil te staan wat de eerste keer kort een code rood opleverde, terwijl Sergio Pérez door een uitstapje door het gras zijn voorvleugel aan grot reed. Nico Rosberg had mechanische problemen. Doordat er voor vanmiddag regen voorspeld is, zal het afwachten zijn wat deze tijden waard zijn.

Bekijk hier de volledige uitslag