Fernando Alonso is na afloop van de derde en laatste vrije training de snelste man van Hockenheim. Hamilton volgt op slechts 0,077 seconde. Sergio Perez maakt de topdrie compleet.

Het is zaterdagochtend eindelijk even droog in Hockenheim. Er schijnt zelfs een waterig zonnetje boven het circuit, en dat is goed nieuws voor de coureurs. Voor de race wordt immers geen regen voorspeld, en dus is het zaak wat kilometers te maken op een droge baan. Direct aan het werk, is het devies.

Nico Rosberg is de eerste van de topcoureurs die een snelle tijd neerzet. Hij doet dat op harde banden en het is dus een kwestie van tijd voordat de concurrentie hem op zachter schoeisel voorbijstreeft. Webber is de eerste die dat doet. De Australische Red Bull-coureur laat de hardere banden zelfs helemaal voor wat ze zijn en begint zijn training direct op zacht rubber.

Na een foutje in zijn eerste vliegende ronde is het de tweede keer raak: Webber verbetert de beste tijd naar 1.17,331 is een halve tel sneller dan Rosberg. Pastor Maldonado is de volgende die de lijst aanvoert, hij scherpt de tijd van Webber met vier tienden aan.

De regen dreigt intussen nog altijd, en dus wordt het programma in hoog tempo afgewerkt. Hamilton, Vettel en uiteindelijk dus Alonso nemen beurtelings de eerste plek in.

Als het tien minuten voor het eind van de sesie begint te regenen, is het gedaan met de actie. Voor Charles Pic had het nog wel wat langer droog mogen blijven, want de Fransman blijft lang in de garage als zijn motor gewisseld wordt. Uitendelijk kan hij toch nog wat ronden rijden.

Bekijk hier de volledige uitslag