McLaren laat in het eerste deel van de slottraining de concurrentie lekker hun gang gaan, maar slaat in de slotfase sterk toe. Lewis Hamilton is net iets sneller dan Jenson Button en beide Mercedessen.

 

Na de installatierondjes is Narain Karthikeyan de eerste die aan een geklokte run begint. Sergio Pérez zet de eerste serieuze tijd op de klokken. Niet lang daarna schiet hij echter rechtdoor in de eindeloze doordraaier na start/finish. De Mexicaan, die doorgaans juist zo zuinig met zijn banden is, maakt later ook nog een remfout.

 

Zijn tijd wordt dan ook snel verbeterd. Eerst door Kimi Räikkönen en vervolgens door het Mercedes-duo en diverse anderen. Als na talloze positiewisselingen de rust wederkeert, gaan Nico Rosberg en Michael Schumacher nog altijd voorop in de strijd, gevolgd door de Red Bull-rijders Mark Webber en Sebastian Vettel.

 

McLaren en Ferrari wachten tot de sessie halverwege is voordat zij aan hun werk beginnen. Lewis Hamilton meldt zich snel van voren. Jenson Button heeft wat langer nodig, maar werkt zich naar de koppositie, totdat Hamilton hem aftroeft. 

 

De McLarens zijn een halve seconde sneller dan Mercedes. Het Red Bull-duo wordt in de slotfase uit elkaar getrokken door Pastor Maldonado en de Saubers. Vettel eindigt nog wel net in de toptien. Dat kan niet gezegd worden van de Ferrari’s. Felipe Massa is de langzaamste van de ‘gevestigde teams’ terwijl Fernando Alonso verder alleen zijn teamgenoot en de Toro Rosso’s te snel af is. 

 

Paul di Resta schiet in de laatste minuut nog wat mooie plaatjes met de helmcamera, door bij het aanremmen voor de hairpin naast de baan te komen en rechtdoor te schieten. Hij weet zijn Force India gelukkig wel uit de muur te houden. 

 

Bekijk hier de volledige uitslag