Sebastian Vettel noteerde op de valreep de snelste tijd in de laatste vrije training. Hij bleef Mark Webber twee tienden voor. Felipe Massa werd derde, op bijna zeven tienden van Vettel.

Ondertussen lijkt Sauber een auto te hebben die in Japan voor mooie resultaten kan gaan zorgen. Sergio Pérez en Kamui Kobayashi noteerden de vijfde en zesde tijd. Michael Schumacher, die een positiestraf van tien plaatsen heeft, noteerde de vierde tijd.

Nico Hülkenberg gaf geen goed vervolg aan zijn sterke openingsdag. Hij spinde in de laatste bocht voor het tunneltje de banden in. De monteurs van Force India hebben, na Paul di Resta’s crash gisteren, dus opnieuw geen rustige dag.

Narain Karthikeyan bewees zijn team geen goede dienst door de nieuwe vloer van zijn auto gelijk te beschadigen. Wel eindigde hij zijn sessie twee tienden voor Pedro de la Rosa.

Kimi Räikkönen is ook nog niet echt lekker op dreef in Suzuka. De Lotus-coureur heeft betrouwbaarheidsproblemen en noteerde in de laatste vrije training pas na drie kwartier een tijd. Uiteindelijk reed hij niet meer dan veertien ronden.

Hij eindigde als twaalfde, precies één plaats voor Lewis Hamilton. De McLaren-coureur was bezig aan een snelle ronde toen Charles Pic niet oplette toen Hamilton uit de 130R kwam razen. Dit leverde hem een verpestte tijd op.