Giancarlo Fisichella vindt het frustrerend dat hij moet afwachten wat voor impact de plannen van Fernando Alonso op zijn eigen toekomst hebben. Ondertussen ontkent de Spanjaard dat hij terugkeert bij Renault.,,Ik heb de geruchten gehoord, maar er is niets van waar”, verklaart Alonso op de vraag van een Braziliaans radiostation of hij in 2008 weer voor Renault rijdt. En dat terwijl Flavio Briatore eerder deze week nog aangaf dat de deur voor hem open staat bij Renault. Op z’n minst opvallend.

Waar de deur voor Alonso open staat, kan Fisichella wel eens de deur gewezen worden. Adam Cooper voorspelt dat Alonso, als hij terugkeert, wordt gekoppeld aan Nelson Piquet Junior, Heikki Kovalainen elders wordt ondergebracht en Fisichella op zoek moet naar een andere werkgever.

,,Deze onzekere tijden zijn niet makkelijk”, vertelt de Italiaan tegen onze Engelse medewerker. ,,Het is zelfs frustrerend om te wachten op het moment dat het hoge woord eruit komt. Vooral omdat het seizoen na dit weekend is afgelopen en er niet veel stoeltjes meer vrij zijn.”

,,En ook omdat ik drie jaar met het team heb samengewerkt. Ik denk dat ik mijn best heb gedaan en mijn bijdrage was aanzienlijk. We hebben twee kampioenschappen gewonnen. Zelfs dit jaar hebben we het gezien onze snelheid goed gedaan, we staan derde. Het zou fijn zijn om bevestigd te worden, vooral mentaal.”

De Renault-coureur benadrukt dat hij nog wel mogelijkheden ziet als hij moet vertrekken. ,,Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar, al zijn het er niet veel.”

KVN