Na vier achtereenvolgende nulresultaten zijn de twee punten in Hongarije een aangename opsteker voor Williams-coureur Mark Webber. Toch hoeft dit volgens de Australiër niet direct te betekenen dat het team uit Grove ‘terug’ is. Webber startte als zestiende, maar kon zich mede door zijn uitgekiende tweestopstrategie in de race knap terugvechten naar een zevende positie. Getuige zijn eerste pitstop in ronde 29 kwalificeerde hij met veruit de zwaarste bolide van het twintigkoppige veld.

,,Het is goed, maar dit baantype ligt ons waarschijnlijk wat beter”, aldus de ‘Aussie’ tegenover Formule1.info. ,,We hebben vooruitgang geboekt, maar als we drie weken geleden in Budapest gereden zouden hebben, zouden we ongeveer hetzelfde gepresteerd hebben. Misschien iets minder, omdat we nu een aantal nieuwe onderdelen hebben. Het zijn echter met name de open, snelle, echt snelle circuits waar we het lastig hebben.”

De 28-jarige erkent dat de grote hoeveelheid brandstof aan boord van zijn auto het er zeker niet gemakkelijker op maakte in de kwalificatie. ,,Maar ik moest als tweede naar buiten. Ik kon niet anders! In de eerste stint was het gewoon een kwestie van uit de problemen blijven en er door komen. Na mijn stop kon ik echter heel wat plaatsen goedmaken. Het was dus beter om langer door te gaan.”

PPB