Mark Webber is teleurgesteld dat niemand in de Formule 1-paddock iets durft te zeggen over de affaire rond Max Mosley. De Australiër is tot dusver de enige die zich heeft durven uitspreken over de zaak.De zaak rond Mosley is vanmorgen besproken door de teambazen, die in het motorhome van Toyota bij elkaar kwamen om met elkaar te praten over de toekomst van KERS. Natuurlijk kwam echter ook het onderwerp Mosley ter sprake.

De teambazen hebben over de zaak en de mogelijke gevolgen daarvan gesproken met Bernie Ecclestone, maar onduidelijk is wat het resultaat van die gesprekken is. Sommige aanwezigen hebben tegenover Autosport verklaard dat een aantal teams, die bezorgd zijn over de negatieve gevolgen van de zaak voor de Formule 1, graag een gezamenlijke verklaring wilde uitbrengen over de seksaffaire.

Ferrari, Red Bull Racing en Toro Rosso willen echter niet hun naam onder zo'n verklaring zetten. De andere teams hebben daarop hun plan om een verklaring uit te geven ingetrokken, kennelijk omdat ze vinden dat zo'n verklaring namens alle teams zou moeten worden uitgegeven, en niet namens een paar, zoals in Bahrein gebeurde.

Mark Webber, de enige actieve Formule 1-coureur die zich tot dusver duidelijk over de Mosley-zaak heeft uitgesproken, vindt het onbegrijpelijk dat topfiguren uit de sport zich hullen in stilzwijgen over de affaire.

Gevraagd naar de reden waarom hij zich wel heeft uitgesproken zegt hij: ,,Ik had een groot interview met Sky Sports . Ik besloot om gewoon antwoord te geven op de vragen die me over deze zaak werden gesteld.''

,,Ik vond het onzin om wel met Sky te praten maar dan geen commentaar te geven op deze hele trieste affaire, die een belangrijke impact op de Formule 1 heeft. Ik zit daar immers om mijn sport te vertegenwoordigen. ''

Webber wil wel duidelijk maken dat zijn mening nu ook weer niet al te spectaculair is. ,,Als je kijkt naar wat ik heb gezegd, dan zie je dat ik me nog op de vlakte heb gehouden. Ik vind het echter een trieste zaak dat we worden geacht onze mond te houden en dat niemand meer durft te reageren.''

Ondertussen blijft Mosley onder vuur liggen. Zo heeft de Israëlische minister van Wetenschap, Cultuur en Sport, Galeb Majadle, een officiële uitnodiging aan het adres van de FIA-voorzitter om het land te bezoeken, ingetrokken.

In een reactie zegt Mosley 'volledig te begrijpen waarom de uitnodiging is ingetrokken'. De FIA-baas meldt verder dat hij er 'naar uitkijkt om weer contact met de minister op te nemen zodra de leugens die door News of the World zijn gepubliceerd zijn weerlegd'.

DP