Mark Webber ziet zichzelf als kandidaat om dit jaar het wereldkampioenschap te winnen. Al beseft hij dat hij daarvoor meer uitschieters nodig heeft.

Webber won de Grand Prix van Monaco en grossierde verder in vierde plaatsen. “Om in de strijd te blijven, moet je constant presteren”, zegt de Australiër. “Maar alleen vierde en vijfde plaatsen is niet genoeg, je moet ook races winnen. En zorgen dat je de andere races aan de finish komt, want uitvalbeurten zijn kostbaar.”

“Er zit nu een grote groep heel dicht op elkaar”, vervolgt Webber. “Soms staan er coureurs op het podium die nog geen races hebben gewonnen. En dat kost de kampioenskandidaten weer punten. Mijn kansen zijn net zo groot als die van wie dan ook. Ik heb een goed team en presteer naar behoren. Het heeft veel weg van 2010.”

Twee jaren geleden streed Webber tot aan de slotrace in Abu Dhabi om de titel, maar was zijn teamgenoot Sebastian Vettel hem net de baas. Na vorig jaar te zijn overvleugeld door Vettel, gaat het nu weer redelijk gelijk op tussen de Red Bull-coureurs. Dat doet Webber deugd. “Op dit moment geniet ik echt van mijn werk”, zegt hij.