Red Bull-coureur Mark Webber maakt zich boos om de suggestie dat hij de race in Monaco met een illegale auto heeft gewonnen en stelt verder dat de nu verboden bodemplaat van de RB8 amper invloed had op de prestaties van zijn auto.

“Ik ben het wel gewend dat mensen kritiek op me hebben en van alles en nog wat over me zeggen of schrijven, maar ik vind het echt ontoelaatbaar als er wordt gezegd dat onze auto illegaal was”, moppert een boze Webber in Canada. “Als ik heel eerlijk ben, word ik er zelfs behoorlijk pissig van”, gromt hij.

“Onze auto is van Bahrein tot en met Monaco namelijk gewoon door alle technische keuringen gekomen. Zowel voor als na de races is hij telkens goedgekeurd”, zo laat Webber weten dat hij het maar moeilijk kan begrijpen dat de bodemplaat van de RB8, waarmee het team van Bahrein tot en met Monaco heeft gereden, in de ban is gedaan.

“De andere teams hebben er ook na mijn overwinning in Monaco bovendien niet eens tegen geprotesteerd”, gaat Webber nog even door. “Het gaat in dit geval echt puur om de FIA die ineens heeft besloten om een regel te ‘verduidelijken’, met als gevolg dat ze hem dusdanig hebben veranderd dat onze auto – die voorheen dus gewoon legaal was – nu ineens aangepast moet worden.”

Ondanks dat hij zo boos is, benadrukt Webber echter dat de RB8 niet meer of minder competitief wordt nu de vorige bodemplaat niet meer gebruikt mag worden: “Ik denk dat ik als coureur het verschil zelfs niet eens zou merken”, zegt hij. “Sebastian en ik gaan er dan ook vanuit dat er voor ons als coureurs niets verandert.”

De Australiër laat tot slot nog weten dat Red Bull sowieso al van plan was om de vloer van haar bolide aan te passen: “Jullie zullen me waarschijnlijk toch niet geloven, maar het stond al in onze planning om in Valencia met een andere bodemplaat aan te treden.”