Naar aanleiding van de goede vrijdagresultaten, hoopten de Australiërs dat landgenoot Mark Webber ook in de kwalificatie zou schitteren. Een probleem met de rechtervoorband gooide echter roet in het eten.Webber stelde vrijdag de verwachtingen al bij. Zijn tweede tijd tijdens de tweede vrije training was niet maatgevend. Duidelijk was wel dat de Red Bulls in goede vorm verkeren.

Webber verklaarde vooral opgelucht te zijn dat de betrouwbaarheids in orde was. En uitgerekend bij hem, laat de auto hem in de steek.

Een probleem me de rechtervoorband zorgde ervoor dat Webber tijdens de tweede kwalificatiesessie de controle verloor en in de grindbak belande. Wat betekent dat de Red Bull-coureur zijn thuisrace als vijftiende moet starten.

Webber is pessimistisch over zijn kansen: ,, Rechtsvoor hadden we een probleem. De auto voelde al vreemd aan in de eerste bocht, maar ik besloot door te gaan omdat het tenslotte wel om de kwalificatie ging. In de zesde bocht brak er echter iets af, waardoor ik de controle verloor en in de grindbak eindigde. Het is vrijwel onmogelijk om nu nog punten te pakken, inhalen is hier namelijk nagenoeg onmogelijk.”

Teammaat David Coulthard had meer geluk en kon zonder problemen zijn runs afmaken. Dat resulteerde in een achtste plaats. Coulthard: ,,Ik had wel een plek in de toptien gerekend. Ik had alleen graag wat meer willen aanvallen. Als ik echter met de wagen op de limiet ga rijden, dan wordt die door de hobbels erg onstabiel.”

LV