#Webber verlengt contract met Red Bull

10-07-2012 | Door: Daan de Geus
Mark Webber heeft zijn aflopende contract met Red Bull verlengd. De Australiƫr blijft daardoor in ieder geval tot en met eind 2013 bij het team en actief in de Formule 1.

De 35-jarige Webber is momenteel aan zijn zesde seizoen bij Red Bull bezig en plakt daar dus nog een zevende aan vast. In een korte reactie laat hij weten dat hij erg blij is met zijn contractverlenging: "Het is geweldig om dit goede nieuws net na mijn mooie overwinning in Silverstone bekend te mogen maken", vertelt Webber.

"Ik voel me momenteel geweldig, ik ken het team door-en-door en ben er prima op mijn plaats, dus het is absoluut de juiste beslissing om na dit seizoen nog een jaar bij Red Bull te blijven."

Hoewel hij komende zomer 36 wordt en volgend jaar augustus dus de 37 bereikt, is het voor Webber duidelijk dat hij nog lang niet rijp is voor zijn racepensioen: "Ik verheug me er juist ontzettend op om race na race het maximale uit mezelf te halen en zo hard mogelijk te pushen om op het scherpste van de snede te rijden", verklaart de huidige nummer twee uit het kampioenschap.

Teambaas Christian Horner laat op zijn beurt weten dat het 'een logische beslissing' was om de samenwerking met Webber in 2013 door te zetten. "Beide partijen wilden graag met elkaar verder en we zijn allebei dan ook erg gelukkig met de contractverlenging."

Webber rijdt al sinds 2002 in de Formule 1 en reed, voordat hij in 2007 naar Red Bull kwam, voor de teams van Minardi, Jaguar en Williams. Webber heeft negen races gewonnen voor het team van Red Bull en is de afgelopen twee jaar als derde in het kampioenschap geëindigd.


Tags: webber, red bull
Sluit zelf eenvoudig en snel een autoverzekering af en profiteer direct van vele voordelen. Abonnees van Formule1 hebben 5% extra korting! Lees meer...
REACTIES