Mark Webber vindt het moeilijk om in te schatten hoe goed Red Bulls RB3 daadwerkelijk is. Drie kwalificaties in de toptien noemt hij in ieder geval vast bemoedigend. ,,Het begin is zo slecht nog niet.”In de winter leek het af en toe nergens op wat Red Bull Racing liet zien, maar het team heeft net op tijd kunnen voorkomen dat de seizoenstart is uitgelopen op een drama. Punten zijn er alleen nog niet gescoord, al heeft dat niet in de laatste plaats te maken met de gebrekkige betrouwbaarheid van de nieuwe auto.

In gesprek met de officiële Formule 1-website Formula1.com geeft Webber aan dat hij nog niet precies weet hoe goed Adrian Neweys nieuwste creatie is. ,,Ik weet nog niet of ik mijn duim omhoog of omlaag moet steken, maar ik neig wel lichtelijk naar omhoog.”

,,Toen we in Melbourne aankwamen dacht ik nog dat we aan alle kanten weggeblazen zouden worden”, vertelt de Australiër, die dat alleszins mee vindt vallen. ,,We horen bij de grote middengroep op dit moment, dat is nog niet eens zo'n slecht startpunt.”

Want er kan nog veel beter bij het van origine Oostenrijkse team, denkt Webber. Zo is hij van mening dat een nieuwe, naadloos schakelende versnellingsbak vanaf de Grand Prix van Canada voor verdere verbetering zorgt, dat er nog veel bijgeleerd moet worden over de nieuwe Bridgestone-banden en dat Newey nog niet volledig is geïntegreerd.

,,We kunnen veel beter met deze auto, alleen werkt iedereen nog teveel op zijn eigen manier. Wat dat betreft moeten we meer naar elkaar toe groeien. Dat hangt samen met het verleden, toen voor Adrian zijn eigen aanpakt werkte. Bij Jaguar, de voorloper van Red Bull was dat net zo. Dus moeten we dat beter op elkaar afstemmen.”

En juist die continue verbetering – zowel van de auto als de werkwijze binnen het team – moet ervoor zorgen dat Red Bull op termijn een factor wordt om rekening mee te houden. Webber: ,,De verwachtingen liggen voor dit seizoen ook erg hoog, maar ik denk dat we 2007 sterker uitkomen dan dat we er aan begonnen zijn. Voor volgend seizoen ziet het er dan helemaal goed uit.”

KVN