Red Bull-coureur Mark Webber heeft dit jaar nog niet op het podium gestaan, maar hoopt dat daar na vier net niet gevallen op rij snel verandering in komt.

 

Webber is in de eerste vier Grands Prix van 2012 telkens als vierde geëindigd en staat dankzij die regelmaat op een keurige derde plaats in het WK. “Best een goede manier om het jaar te beginnen, maar ik hoop toch snel weer op het podium te staan”, schrijft de Australiër op zijn persoonlijke website.

 

“Vier keer als vierde eindigen is natuurlijk beter dan vier keer als vijfde over de streep komen, maar het is toch best wel frustrerend om tot vier keer toe dicht in de buurt van het podium te komen en het telkens net niet te redden”, deelt de altijd eerlijke Webber zijn mixed feelings met een kwinkslag.

 

“Ik ben verder eigenlijk best wel blij dat we nu weer richting Europa gaan voor de volgende races, waarin we weer op de echt klassieke circuits mogen racen. Ik verheug me daar heel erg op”, aldus Webber, die verwacht dat ook het Europese deel van het seizoen vol verrassingen zal zijn, aangezien de onderlinge verschillen tussen de topteams volgens hem erg klein zijn.