#Weber: ‘Schumacher moet niet naar Sauber gaan’

02-10-2012 | Door: Bouke van den Berg
Michael Schumacher moet niet tekenen bij Sauber. Dat is de mening van zijn voormalig manager, Willi Weber. “Michael, het is mooi geweest.”

“Waar gaat dit over? Verder rijden bij Sauber, een privéteam?”, vindt de Duitser, die tot aan zijn eerste afscheid in 2006 manager was van Schumacher. “Ik kan mij niet voorstellen dat Michael hier aan begint. Er is niets mis met Peter Sauber. Zijn team heeft het dit jaar beter gedaan dan Mercedes. Coureurs als Michael moeten echter voor de beste teams racen. Bij Sauber zal hij niet gaan vechten voor de titel.”

Volgens Weber kan Schumacher na drie magere jaren bij Mercedes alsnog waardig de F1 de rug toe keren. “Michael, het is mooi geweest”, stelt Weber. “Een keer terugkomen is leuk zat. Michael heeft de Formule 1 niet nodig, maar de F1 hem wel. Hij is nog steeds een levende legende. Ook na zijn Mercedes-jaren.”

“Dat merk ik als ik in de paddock rondloop. Wie heeft de meeste handtekeningenjagers achter zich aan? Wie wordt er als eerste herkend? Sommigen herkenden mij zelfs als zijn manager”, aldus Weber, die dat dus al een poos niet meer is. “In de hoofden van toeschouwers is de goede oude tijd nog steeds niet afgelopen.”

Nu is het volgens Weber mooi geweest. “Hij hoeft niets meer te bewijzen. Hij was de beste coureur ter wereld. Ik kan mij niet voorstellen dat Ferrari overweegt hem aan te trekken. Met alle respect voor Michael, maar een jongere generatie moet nu de kans krijgen.”


Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES