#Wederom een podium voor Tom Coronel

04-06-2012 | Door: Jan van der Burgt
Tom Coronel heeft in het WTCC opnieuw goede zaken gedaan. Op het Portugese circuit van Portimao wist de Nederlander in race twee naar het podium te rijden.

Met deze derde plaats verstevigt Coronel zijn vierde positie in het klassement, waar hij enkel de Chevrolets voor zich moet dulden.

Op het glooiende asfalt van Portugal leek Tom Coronel lange tijd op weg naar de vijfde plaats in race 1. In de slotfase werd hij echter gepasseerd door niemand minder dan Michel Vaillant, de stripheld die voor de gelegenheid tot leven werd gebracht door Alain Menu en zijn team. “Wat een saaie race was dit zeg. Het leek ook wel of er een parachute achter mijn auto hing, zo langzaam was ik.” 

De ‘parachute’ bleek echter een onwillige sensor, die voor race twee verholpen moest worden. Startend van de zesde plaats wist hij zich op te werken naar een tweede, alvorens hij zijn meerdere moest erkennen in Oriola. Vanaf dat moment was het een kwestie van de race uitrijden.

“Dit had ik niet verwacht”, straalt Coronel na afloop. “Michel Vaillant was te snel, die was zo weg. Daarna heb ik nog kunnen knokken met Oriola. Dat was op het randje, maar wel fair. Ik ben zeer tevreden.”

 


Tags: wtcc, coronel
Tijdens VKV City Racing op 31 augustus in Rotterdam rijdt Max Verstappen voor het eerst in een Toro Rosso. Formule 1 geeft 10 x 2 tribunekaarten weg om bij deze unieke gebeurtenis aanwezig te zijn. Lees meer...
REACTIES