#Whitmarsh: 'Bijtekenen Hamilton niet afhankelijk van prestaties'

09-07-2012 | Door: Daan de Geus
Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is de recente vormdip van zijn team niet van invloed op het wel of niet aanblijven van Lewis Hamilton: "Hij laat zich daar niet door leiden", denkt Whitmarsh.

McLaren is, een positieve uitschieter in Canada uitgezonderd, eigenlijk sinds de vierde race van het jaar al aan het kwakkelen. In Canada wist Hamilton namelijk te winnen, maar in de overige vijf van de laatste zes races scoorde de formatie uit Woking slechts 29 punten.

Gevolg hiervan is dat het team in die tijd bij de constructeurs van de eerste naar de vierde plek is afgezakt, terwijl Hamilton, die gisteren slechts als achtste over de streep kwam tijdens zijn thuisrace, nu met een achterstand van 37 punten op de vierde plek bij de coureurs staat.

McLaren en haar coureurs hebben dus weinig reden om tevreden te zijn over de recente prestaties, en gisteren viel de verslagenheid en het onbegrip na afloop van de race ook van de gezichten van de coureurs af te lezen, maar volgens Whitmarsh weegt deze teleurstelling niet mee in Hamiltons beslissing zijn aflopende contract wel of niet te verlengen: "Hij is slimmer dan dat", denkt de teambaas namelijk.

"Lewis weet dat je in deze sport met pieken en dalen te maken hebt en dat het kan verkeren", stelt Whitmarsh. "Vier weken geleden won hij nog in Canada en stonden we er dus een stuk beter voor dan nu, na dit teleurstellende thuisweekend in Engeland. Maar dit soort Grands Prix zitten er ook tussen en over twee weken - als we in Duitsland racen - kan onze situatie weer totaal anders zijn."

"Als team is het daarom belangrijk dat we lering trekken uit een weekend zoals op Silverstone en dat we er sterker door worden. Wij zijn professioneel en gedisciplineerd genoeg om dat te doen, hetgeen Lewis eveneens weet."


Er moeten nog vijf races komend seizoen worden verreden, maar veel fans hebben hun blik al op 2016 gericht. Bij Ticket+Travel is de verkoop van kaarten en arrangementen reeds gestart. Lees meer...
REACTIES