McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt dat zijn coureur Jenson Button na zijn zege in België weer volledig meetelt in de strijd om de titel. Daarnaast is hij blij dat Button ‘de ban gebroken heeft’ na een aantal moeilijke weekends.

“Jenson was zaterdag en zondag absoluut dominant en was achter het stuur zo goed als perfect”, blikt Whitmarsh nog even kort terug in gesprek met de Britse pers. “Ik weet zeker dat hij hier veel plezier aan beleeft en er veel vertrouwen uit zal putten.”

“Hij werd namelijk behoorlijk hard aangepakt toen hij het eerder in het jaar zo lastig had en hijzelf draaide er ook niet omheen dat het hem frustreerde dat het niet liep”, weet Whitmarsh. “Na zijn prestatie van afgelopen weekend zal hij er echter ook zelf weer van overtuigd zijn dat hij weer goed kan presteren.”

Button zelf heeft aangegeven dat hij ‘nog een kleine kans op de titel maakt’, mits hij erin slaagt dit vol te houden. Zijn teambaas is erg blij met het hernieuwde vertrouwen van zijn coureur: “Ik vind het erg goed dat hij er weer in gelooft en wil ook dat hij dat doet.”

“Er is namelijk geen reden om te denken dat hij niet, net zoals vorig jaar, weer in een flow terecht te komen en veel punten en overwinningen kan pakken tijdens de rest van het seizoen”, zo verwijst Whitmarsh naar hoe Button het de uiteindelijke wereldkampioen Sebastian Vettel ondanks een aanvankelijke puntenachterstand toch nog moeilijk maakte.