McLaren blaakt van het zelfvertrouwen. De renstal won de afgelopen drie races en verwacht in Singapore opnieuw voor de overwinning te vechten. “We zijn in topvorm”, meent teambaas Martin Whitmarsh.

De formatie uit Woking is sinds de race in Hongarije bezig de gaten in beide kampioenschappen te dichten. McLaren heeft Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap weer in het vizier terwijl Ferrari en Lotus lijken af te haken. Ondertussen is Lewis Hamilton, die op de Hungaroring en Monza won, gestegen naar de tweede plaats in het kampioenschap.

“Dit seizoen is nog lang niet beslist”, meent Whitmarsh. “We blijven onze auto verfijnen en verbeteren en we maken nog kans op beide titels. Elke race is nu een belangrijke graadmeter. Ik verwacht dat we in Singapore opnieuw goed presteren.”

“We zijn in topvorm”, vervolgt de teambaas. “De resultaten van Jenson en Lewis hebben onze engineers en ontwerpers doen beseffen dat we de auto moeten blijven doorontwikkelen. We kunnen geen fouten meer maken en blijven de MP4-27 tot het einde van het seizoen verbeteren.”