Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is er voor aanvang van het seizoen geen team aan te wijzen dat er met kop en schouders bovenuit steekt, al staat zijn eigen renstal er volgens hem wel goed voor.

 

In een interview aan ESPNF1 vertelt Whitmarsh met een kwinkslag dat McLaren ‘goed nieuws en slecht nieuws’ aan de wintertests heeft overgehouden: “Het slechte nieuws is dat het er niet naar uitziet dat wij als team dominant zijn, maar het goede nieuws – zowel voor ons als de Formule 1 als sport – is dat het erop lijkt dat er geen één team is dat dominant lijkt te zijn.”

 

Whitmarsh erkent dat het soms lastig is voorspellingen te doen aan de hand van de wintertests, maar meent toch genoeg gezien te hebben om een redelijke inschatting te maken. “Natuurlijk werkt iedereen verschillende testprogramma’s af, maar van de langere runs en racesimulaties kun je toch wel het één en ander opsteken en een redelijke indruk krijgen van de onderlingen verhoudingen.”

 

Positief voor zijn eigen team is in ieder geval dat bovengenoemde graadmeters de indruk hebben gewekt dat McLaren competitief zal zijn, zo stelt Whitmarsh. De Engelsman put er in ieder geval vertrouwen uit dat ‘onze auto betrouwbaar is gebleken en de coureurs er een goed gevoel bij hebben en mee durven te pushen’.

 

“Natuurlijk valt het verder niet uit te sluiten dat de andere teams geprobeerd hebben om ons zand in de ogen te strooien, maar we hebben een veel betere winter achter de rug dan vorig jaar en denken dat we er goed voor staan.”

 

“We rekenen er dan ook op dat we gewoon weer om zeges kunnen strijden, want behalve dat we – voor zover we het kunnen inschatten – een goede auto hebben, beschikken we ook over twee geweldige coureurs en een sterk team. Als we er vervolgens voor zorgen dat we genoeg races winnen, dan spreken we hopelijk ook een danig woordje mee in de strijd om de beide kampioenschappen.”