McLaren-teambaas Martin Whitmarsh denkt met Sergio Pérez niet alleen een snel talent in huis te hebben gehaald. “Hij is enorm leergierig.”

De Mexicaan vervangt Lewis Hamilton en wordt in 2013 de teamgenoot van Jenson Button. Whitmarsh ziet het helemaal zitten in zijn nieuwe rijdersduo. “Jenson is een van de beste ambassadeurs van de sport. Hij heeft veel snelheid en is een slimme coureur. Daarmee kan hij op elk circuit winnen. Sergio ontwikkelt zijn kwaliteiten nog. Wij weten zeker dat hij niet alleen getalenteerd en snel is. Hij is ook enorm leergierig.”

Voor McLaren een ideale coureur voor de toekomst. “Hij heeft alle ingrediënten in zich om een toekomstig titelkandidaat te worden. Zijn komst zorgt voor het perfecte rijdersduo voor komend seizoen”, stelt Whitmarsh, die Pérez natuurlijk al langer dan vandaag kende. Meerdere optredens van de Mexicaan overtuigden uiteindelijk McLaren.

“Die drie podiumplaatsen en zijn briljante snelste ronde van de wedstrijd in Monaco bewezen dat Sergio snel en toegewijd is. We volgden hem al maanden op de voet. Het wordt nu onze taak om zijn vaardigheden de komende jaren te verfijnen en helpen verder te ontwikkelen.”