Felipe Massa heeft in Bahrein de critici op de enige juiste wijze de mond gesnoerd. Hij ging met de overwinning aan de haal. ,,Ik weet zeker dat zij nu anders over mij praten.”Massa eindigde de voorbije Grand Prix’ in Australië en Maleisië niet op het podium, terwijl teamgenoot Kimi Raikkonen dat wel deed. Bovendien mislukte in Maleisië een inhaalpoging van Massa aan het adres van Lewis Hamilton. Voor velen aanleiding om hem belachelijk te maken, ook in de diverse media. Maar wie het laatst lacht, lacht het best. Dat blijkt ook dit keer.

,,Gelukkig heeft dat alles maar een week geduurd. Wat een gedoe met de pers. De beste manier om daarop te reageren, is door een goede race te rijden en vooraan te eindigen. Ik weet dan ook zeker dat zij nu anders over mij zullen praten”, grinnikt de Ferrari-coureur.

,,In de eerste twee races ging het niet zoals ik had gedacht. Het liep gewoon niet, met name in die eerste race. Daar hadden we een technisch probleem, terwijl in de tweede race wijzelf fouten hebben gemaakt. Maar dit keer ging alles goed. Ik ben dan ook blij voor het team.”

Volgens Massa is er echter geen reden voor Ferrari en hem om nu op hun lauweren te gaan rusten. ,,We moeten blijven pushen. McLaren ligt niet ver achter, het zit dicht bij elkaar”, zegt hij. ,,Als we meer successen willen boeken moeten we dus blijven pushen.”

PPB