Niemand anders dan Nico Rosberg bepaalt waar Nico Rosberg volgend seizoen rijdt, zei de coureur laatst. Alhoewel? ,,Nico is niet te koop”, zegt zijn teambaas stellig. Frank Williams wil hem maar wat graag behouden. Rosberg heeft in zijn tweede Formule 1-seizoen definitief bewezen dat hij recht heeft op een Formule 1-stoeltje en Williams is zeer over hem te spreken. Volgens de teamchef doet hij niet onder voor bijvoorbeeld Lewis Hamilton.

Alleen kan de Duitser dat bij Williams niet altijd laten zien en zijn coureurs van het kaliber-Hamilton nogal gewild op de transfermarkt. Volgens de Duitse publicatie Auto, Motor und Sport zou Toyota zijn contract bijvoorbeeld willen afkopen.

Maar dat gaat niet gebeuren, als het aan Williams ligt. ,,Nico is niet te koop.” Rosbergs contract loopt eind 2008 af en Williams heeft een eenzijdige optie voor nog een seizoen.

Het is een publiek geheim dat het team liever geld investeert in de auto dan in het salaris van haar coureurs. De vraag is of de 22-jarige coureur daarmee akkoord gaat als zijn Williams-bolide niet in staat is om te wedijveren met de topteams.

KVN